SPENATSOPPA sådan som vi gjorde på dagis, ok improvisera- slog min tastelineapp på iphonen och hittade det här receptet, riktigt lättlagat och såå gott!
Till det åt vi ett gott nybakat bröd.

till 4 pers,
1 st gul lök(ar)
400 gram fryst spenat
100 gram gröna ärtor
7 dl mjölk
1 st grönsaksbuljongtärning(ar)
4 st ägg
150 gram bacon, magert
salt
peppar
Tillagning
1. Tina spenaten. Skala, hacka och fräs löken i lite smör i en kastrull. Tillsätt mjölken, buljongtärningen, tinad spenat och ärtor. Låt koka upp och småputtra 5-10 minuter.
2. Mixa soppan med stavmixer eller kör den i matberedare. Smaka av med salt och peppar.
3. Strimla och stek baconet knaprigt.
4. Koka äggen (ca 6-7 minuter för hårdkokta ägg). Skala och dela äggen och servera soppan tillsammans med bacon och ägghalvor.
God kväll!
Kram Carina
1 kommentar:
Jag älskar spenatsoppa. Tyvärr är jag den enda i vår familj men jag får väl laga lite till mig själv då...
Kram
Skicka en kommentar